Salabanan.se


Historik

Salabanan är en 800 meter helasfalterad motorbana med tillhörande anpassade verksamhetsbyggnader. Motorsport i olika former och på olika underlag har utövats på denna plats sedan mitten av 80-talet. Det började med en kul jordbana på en bit åkermark. Ett glatt gäng bildade Sätrabrunns motorklubb. Banan kommersialiserades successivt. I början av 2000 låg mycket fokus på äventyrlig eventverksamhet. 2011 helasfalterades motorbanan och bankörning med bil och MC samt gokart var stort fokus under ett par år.

Idag drivs och ägs anläggningen av Johan och Christina ”Tina” Teden. Huvudfokus har sedan december 2014 varit Riskutbildning för körkortstagare och företag. Vi kan idag mycket stolt konstatera att våra erfarna Riskutbildare på Salabanan hunnit utbilda snart 30 000 glada bilskoleelever och privatister på väg mot körkortet. Under sommarhalvåret kan banan hyras för motorsport samt hyrkart för förbokade grupper.

Vi är idag ett gäng på 4 personer som jobbar på Salabanan. Vi strävar efter att vara en god samhällsaktör och erbjuda både nytta och nöje i vackra Sätrabrunn.

Vår vision

Salabanan erbjuder och utvecklar trafiksäkerhetsutbildningar samt bankörning och event efter kundens önskemål. Våra kunder är körkortselever, trafikskolor, företag med bilen som arbetsplats samt de som har motorsport som intresse.
Verksamheten ska bidra aktivt till Nollvisionen, det vill säga att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. En säker trafik där människor visar riskmedvetenhet och hänsyn till varandra. Tillsammans räddar vi liv!

Vi som jobbar här är

Johan
Tillståndshavare och Riskutbildare för risk1 & risk2, företagsutbildning, förarinstruktör och ansvarig för bankörning och gokart.

Hans-Erik
Riskutbildare för risk2

Sven
Minibusschaufför

Tina
Riskutbildare för risk1, bokning, avtal & ekonomi, personal, logistik, konferens och event

Vid hög efterfrågan får vi även lärarhjälp av mycket erfarna trafiklärare/riskutbildare från närliggande trafikskolor.

Varmt välkomna till oss hälsar vi!


Följ oss på Facebook!